Skromniji početak predizborne kampanje u BiH

0

BANJALUKA – Početak kampanje u odnosu na prethodne godine izgledao je dosta skromnije bez prevelike euforije.

SNSD je kampanju je ozvaničio u Istočnom Sarajevu u kome će po prvi put direktno biti izabran gradonačelnik.

Lideri SNSD-a poručili su sa Romanije da je ovo važan dan za sve političke partije ali i građane.

SNSD kažu ide raširenih ruku i čistih računa i obraza u ove izbore.

“Okupljamo se za Republiku Srpsku da bi joj dali novu snagu, okupljamo se ovdje na Ilidži i svim opštinama da bi krenuli u još jedan pobjednički hod koji će dovesti do toga da u značajnom broju opština preko 80 odsto dobijemo vlast koja će zajedno sa Vladom Republike Srpske graditi svaku opštinu na najbolji način”, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

“Bez dileme – Srpska prije svega” slogan je pod kojim će DEMOS u borbu za glasove. Ovo su prvi istorijski izbori za ovu partiju, nakon dvije godine od osnivanja, kaže prvi čovjek DEMOSA Nedeljko Čubrilović.

“Građani su prepoznali ovu političku opciju kao nešto blisko njima i nešto što razmišlja u njihovu korist,  mi ćemo svakao biti stranka kompromisa i dobrih rješenja nećemo u kampanji da blatimo nikoga govorićemo o svom radu”, kaže Čubrilović.

Koplja će se ipak najviše lomiti u Banjaluci. U trci za prvog čovjeka grada je aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić i  Draško stanivuković. Predstavnici svih 10 partija koje su stale iza Igora Radojičića zajedno sa njim simbolično zalijepili i plakate u centru Banjaluke. Imamo realne i ambiciozne planove poručio je Radojičić, pred nama je kaže puno posla ali i mnogo  vidljivih rezultata postignutih u prethodne četiri godine.

“Danas je Vidovdanska koalicija koju u Banjaluci čini 10 partija neću reći započela kampanju već došla da finalizira rezultat koji smo započeli i vrijedno radili u prethodnih 1 500 dana, iza nas je mngo projekta i riješeno je mnogo pojedinačnih problema građana”, kaže kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić.

SDS je u izbornu bitku krenuo je iz  Banjaluke ali ipak bez svog kandidata u najvećem gradu Srpske. I danas su stali uz PDP-ovog Draška Stanivukovića.

U izbornu trku Stanivuković je krenuo  ambiciozno, a kao jedan od ciljeva ako bude izabran postavio je taj da  konačno završi fakultet i diplomira. Uz konfete poručuje da je vjesnik promjena.

“Pred vama po prvi put stoje nova lica novi političari, nova energija koji nisu spremni  ovu podršku da daju ni za šta i da ispune svaku datu riječ koji smo dali u narednih 30 dana”, kaže Stanivuković.

“Mislim da promjene počinju iz najvećeg grada Republike Srpske, tu smo da podržimo ovog mladog čovjeka za koga vjerujemo da će biti vjesnik promjena u Republici Srpskoj”, kaže lider SDS-a Mirko Šarović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime