Plenković dobio pismo sa bijelim prahom i prijetnju smrću

0

ZAGREB – Lider HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković dobio je pismo sa bijelim prahom i prijetnjama smrću, saznaje RTL.

Policija je izuzela kovertu sa sumnjivim sadržajem i provodi istragu, nakon što je pismo stiglo juče u centralu HDZ-a.

Policija je danas u Zagrebu uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv 48-godišnjaka koji je 14. oktobra oko 5.35 časova na “Fejsbuku” objavio poruku u kojoj premijeru otvoreno prijeti smrću.

Sisačko-moslavačka policija ranije je izvijestila da je pritvorila 63-godišnjaka koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je pokojni Danijel Bezuk htio ubiti premijera, navodeći kako i “on o tome mašta”.

Danijel Bezuk /22/ je 12. oktobra na Markovom trgu ispalio više metaka u policajca, a dvadesetak minuta kasnije izvršio je samoubistvo.

Policija je tokom ove sedmice uhapsila i napadačevog oca, koji je potom pušten na slobodu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je novinarima da je on lično bio meta napada na Banske dvore, jer pojedinci iz političkog i medijskog života podstiču na netoleranciju i mržnju prema njemu.

Nakon što je napadač Danijel Bezuk pucao na Banske dvore, nivo zaštite je povećan za premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime