Hrvatska priprema vanbolničke kapacitete

0

ZAGREB – Potpredsjednik Vlade Hrvatske i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas da su zbog pogoršane epidemiološke situacije u pripremi tercijarni vanbolnički smještajni kapaciteti za kovid pacijente.

 “Zasad su određene lokacije u pet gradova – u Zagrebu je to Arena, u Splitu Spaladium Arena, u Rijeci Dvorana mladosti, a određene su i četiri lokacije u Varaždinu, kao i tri u Osijeku. Ukupni kapacitet je 2.360 kreveta koji se mogu staviti u funkciju u roku 48 sati”, rekao je Božinović, prenijela je zagrebačka N1 tv.

Ponovo je upozorio da samo poštovanje epidemioloških mjera može održati ekonomiju, školstvo i druge djelatnosti.

Premijer Andrej Plenković upozorio je danas na ozbiljnu situaciju s virusom korona u Hrvatskoj i apelovao ponovo na građane da budu odgovorni i da pokažu mentalnu snagu, jer će u suprotnom broj inficiranih biti viši.

“Imamo još jedan rekordni dan sa 1.563 novozaražena i 13 preminulih, to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u Hrvatskoj, susjednim zemljama, Evropi i širom svijeta”, kazao je Plenković na početku današnje sjednice Vlade.

Premijer se osvrnuo i na dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta i za danas najavio sjednicu Upravnog veća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime