DEMOS Banjaluka: Lokalni referendum o vitalnim i značajnim projektima

0

BANJALUKA – Kandidat Demosa za Skupštinu grada Banjaluka Milenko Vučeta rekao je da ova politička stranka prva predlaže da se Banjalučani na lokalnom referendumu izjasne o realizaciji vitalnih i značajnih projekata.

“Referendum na području grada Banjaluka odnosio bi se na realizaciju prve faze projekta prečišćavanja otpadnih voda kojim bi se u cijelosti zaštitila rijeka Vrbas”, istakao je Vučeta na konferenciji za novinare Gradskog odbora Demosa u Banjaluci.

On je dodao da bi prvom fazom tog projekta bilo obuhvaćeno oko 100.000 građana urbanog dijela grada, a sredstva za ovaj projekat obezbijedila bi se donacijama, pomoći sa viših nivoa, kreditnim zaduženjem grada, te učešćem građana.

Kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Brankica Tatić Tupeša predložila je da se u budžetu grada planiraju sredstva koja bi se dodjeljivala penzionerima posredstvom gradskog Udruženja penzionera.

“Demos predlaže da se izdvoji 250.000 KM za jednokratne pomoći penzionerima – za lijekove, troškove struje, vode i grijanja, 150.000 KM za sufinansiranje banjskih liječenja, te 50.000 KM za rad Udruženja penzionera i njegovih mjesnih odbora”, istakla je Tupeša.

Ona je dodala da se sredstva za ove namjene mogu obezbijediti smanjenjem broja zaposlenih za 20 osto u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i javnim preduzećima pri čemu se može uštediti više od pet miliona KM.

Kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Nenad Šibarević založio se za jačanje uloge mjesnih zajednica, za potpunu reorganizaciju uloge Savjeta mjesnih zajednica.

“Starčevica ima 20.000 stanovnika i neophodno je formirati tri mjesne zajednice, a predlažemo i formiranje mjesne zajednice Borik 3, te formiranje mjesnih zajednica Ramići, Radosavska, Obrovac i Melina”, precizirao je Šibarević.

Kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić očekuje da ova stranka na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci ostvari što bolji izborni rezultat, te ostane druga stranka u Skupštini grada.

“Demos će dati svoj puni doprinos pobjedi zajedničkog kandidata Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke”, napomenuo je Bosančić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime