Republikanci tvrde: Softver kriv za poraz Trampa u Mičigenu, glasove greškom pripisao Bajdenu

0

Pristalice predsjednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške možda smanjen broj njegovih glasova.

Dok svi najnoviji podaci ukazuju na vjerovatnu pobjedu demokrate Džo Bajdena, republikanci iz Mičigena tvrde da je u okrugu Antrim više hiljada glasova u korist Donalda Trampa dodijeljeno Džou Bajdenu i kandidatu Demokratske stranke za senatora Geriju Pitersu, umjesto republikancu Džonu Džejmsu zbog softverske greške.

Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti, pa su i AP, i drugi uticajni mediji u SAD već objavili da je on pobjednik u toj državi, prenio je Njujork post.

Predsjedavajuća Republikanske stranke u državi Mičigen Lora Koks izjavila je da je u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodijeljeno demokratskom predsjedničkom kandidatu, umjesto Donaldu Trampu i za tu grešku optužila “kvar na softveru”.

Ona je dodala da je otada otkriveno da isti softver korišćen u čak “47 okruga sa istom svrhom”, što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi, a njenu izjavu Trampov izborni štab je dijelio na Tviteru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime