Predsjednik Fudbalskog saveza Bolivije uhapšen na poluvremenu

0

Bolivijski istražioci uhapsili su privremenog predsjednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu “Ernando Siles” u La Pazu, gdje je Bolivija izgubila od Ekvadora sa 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije.

Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsjednika koji je bio zakazan za petak sada neizvjestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsjednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posljedica virusa korona.

Lokalni mediji su prenijeli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije virusa korona i još nije nastavljano baš zbog tih sporova.

Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i posljednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.

(B92.net)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime