Od sutra u Srbiji kraće radno vrijeme za ugostitelje i trgovce

0

BEOGRAD – Od sutra, utorka 17. novembra, u periodu od 21 do 5, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, što je jedna od novih mjera borbe protiv uticaja virusa korona.

Naime, kako stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta na jučerašnjoj sjednici, radno vrijeme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5 narednog dana, prenosi Blic.

Ovo praktično znači da je pored prodavnica, kafića i tržnih centara, ograničen i rad noćnih klubova, koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

Iz opravdanih razloga, kao i prethodnih puta kada su donošenje slične mjere, od ovog pravila izuzete su apoteke, benzinske pumpe u obavljanju djelatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime