ČUBRILOVIĆ: Patrijarh Irinej iskreno i predano služio Bogu, crkvi i narodu

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je, povodom smrti NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, da gubitak duhovnog oca Srba unosi tugu u srca svih pravoslavnih vjernika, te istakao da je srpski narod u Republici Srpskoj i BiH posebno bio vezan za patrijarha Irineja, kao i on za njega.

“Patrijarh Irinej bio je sa nama i uz nas u našim slavljima i našim istorijskim obilježavanjima i zato je ovaj dan veoma tužan za srpski narod i za Republiku Srpsku”, naveo je Čubrilović u telegramu saučešća koji je uputio Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernom pravoslavnom srpskom narodu.

On je saučešće uputio u ime Narodne skupštine Srpske i u svoje ime, ističući da je patrijarh srpski Irinej iskreno i predano služio Bogu, Crkvi i narodu.

“Patrijarh srpski Irinej predstavio se Gospodu nakon borbe sa opakom bolešću koja je odnijela mnoge živote i sa kojom se bori cijelo čovječanstvo. Za nas, njegov narod, to nije dovoljna utjeha, jer gubitak patrijarha, našeg duhovnog oca, unosi tugu u naša i srca svih pravoslavnih vjernika”, naveo je Čubrilović.

On je dodao da je patrijarh Irinej iskreno i predano služio Bogu, Crkvi i srpskom pravoslavnom narodu na tronu Svetoga Save kao 45. patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

“Vječna mu slava u carstvu Božijem”, napisao je Čubrilović u telegramu saučešća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime