DETALJI SAHRANE PATRIJARHA Opraštanje vjernika od poglavara SPC od sutra u Sabornom hramu

0

BEOGRAD – Tijelo patrijarha srpskog Irineja biće izloženo sutra u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, a poslije toga biće prenijeto u hram Svetog Save na Vračaru, gdje će vjernici imati priliku da se oproste sa poglavarom SPC.

ijelo patrijarha, koje je upravo otpremljeno iz vojne kovid bolnice na Karaburni, biće izloženo u hramu arhangela Mihaila tokom liturgije, piše Blic.

Sveta zaupokojena Liturgija biće služena u nedelju 22. novembra 2020. godine, u hramu Svetog Save na Vračaru sa početkom u 9 časova.

U nastavku svete Liturgije biće služeno opelo, a tijelo patrijarhovo biće sahranjeno u kripti hrama Svetog Save.

Sinod je na današnjem zasijedanju izabrao administratora upražnjene Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, kojom je upravljao patrijarh Irinej, i taj zadatak je povjeren episkopu šumadijskom Jovanu. Patrijaršijske dužnosti vršiće Sinod kojim upravlja mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Patrijarh Irinej preminuo je danas u 90 godini. Vijest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je patrijarh izgubio pošto mu je zdravstveno stanje naglo pogoršano u noći između srijede i četvrtka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime