U Srbiji počinje vakcinacija protiv korone

0

BEOGRAD – U Srbiji se iduće sedmice očekuje početak vakcinacije protiv virusa korona, rekao je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

Đerlek je istakao da se prve vakcinacije “Fajzerovom” vakcinom, koja je stigla u Srbiju, očekuju odmah po dobijanju dozvole Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije.

On je naveo da je u toku sjednica Koordinacionog tima za imunizaciju i da će se u toku dana tačno znati ko će prvi primiti vakcine, budući da je stiglo 4.875 doza.

Đerlek je dodao da se na sjednici razgovara o pripremi operativnog plana za imunizaciju u 2021. godini i napomenuo da će se taj plan mijenjati u skladu sa prilivom vakcina i ciljnim grupama, prenio je RTS.

On je podsjetio da je resorna Agencija dala dozvolu za uvoz oko 24.000 “Fajzerovih” vakcina, te da se u januaru očekuje još oko 21.000.

Đerlek je dodao da se intenzivno razgovara i o ruskoj vakcini “sputnjik pet” i o kineskoj vakcini, o čemu će, kako je naveo, javnost biti blagovremeno detaljno obaviještena.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime