Građani Srpske mogu i preko Hrvatske bez PCR testa u Srbiju

0

BEOGRAD – Šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović rekao je da je od nadležnih organa Srbije dobio potvrdu da svi građani, koji iz Republike Srpske i BiH direktno ulaze u Srbiju i oni koji tranzitiraju kroz Hrvatsku i ulaze u Srbiju, mogu ući u Srbiju bez obaveze da imaju pi-si-ar (PCR) test na virus korona.

“Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji danas je od nadležnih organa u Srbiji dobilo uvjerenja da su ti problemi otklonjeni i da od danas ponovo državljani Republike Srpske i BiH koji tranzitiraju kroz Hrvatsku, mogu, skladu sa uputstvom, ulaziti u Srbiju i preko graničnih prelaza iz Hrvatske bez PCR testa na prisustvo virusa korona”, rekao je Cicović.

Cicović je naveo da je tako otklonjen problem koji su građani Republike Srpske imali na graničnim prelazima iz Hrvatske u Srbiju, kada im je tražen ovaj PCR test.

Cicović je u izjavi dostavljenoj Srni podsjetio da je u posljednjih desetak dana bilo problema na graničnim prelazima iz Hrvatske u Srbiju gdje je i putnicima iz Republike Srpske i BiH, koji su tranzitirali kroz Hrvatsku, prilikom ulaska u Srbiju tražen PCR test na prisustvo virusa korona ne stariji od 48 časova od datuma izdavanja rezultata.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime