Od tromba zbog preloma potkoljenice do srčanog udara: Bandić dugo imao problema sa zdravljem

0

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (66), koji je rano jutros preminuo od posljedica srčanog udara, već duže vremena imao je ozbiljnih problema sa zdravljem.

Bandiću je pozlilo kasno sinoć, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu Sveti duh, gdje je preminuo uprkos naporima ljekara da ga reanimiraju, prenose hrvatski mediji.

Bandić je već duže vrijeme imao problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Prije tri godine mu je ugrađen stent, imao je i plućnu emobiliju i nekoliko operacija, uključujući operaciju glasnih žica.

Građani su početkom decembra 2018. godine saznali za njegov novi zdravstveni problem kada se pojavio na štakama, da bi poslije nekoliko dana bio hitno hospitalizovan na KBC-u Zagreb, tačnije u jedinici za intenzivnu njegu Klinike za plućne bolesti Jordnovac zbog plućne embolije.

Plućna embolija je, kako su rekli ljekari, bila posljedica trostrukog preloma potkoljenice koja ga je tada mučila više od mjesec dana. Oni su tada uspjeli da ga stabilizuju.

Ljekari su tada rekli da je plućna embolija nastala zbog tromba, odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu arteriju i smanjio dotok kiseonika u pluća. Takav tromb nerijetko kreće iz vene na nozi, odnosno potkoljenice.

Bandić je tada, u svom uobičajenom stilu “zamolio ljekare da obave šta treba u dva dana jer on u ponedjeljak ima važan posao”.

U junu prošle godine je bio hospitalizovan nakon što mu je pozlilo.

Da podsjetimo, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je rano jutros od posljedica srčanog udara.

(Foto: vecernji.hr, HIna)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime