Prvi sastanak Viškovića i Stanivukovića: Vlada će nastaviti da podržava razvoj grada

0

BANJALUKA – Na prvom sastanku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića pokrenuto je pitanje izgradnje Centralnog spomen obilježja palim borcima.

Višković je rekao da projekti koji će Vlada RS ove godine finasirati u Banjaluci prevazilaze 50 miliona KM, uglavnom za infrastrukturu i puteve, te uređenje korita Vrbasa.

– U zdravstveni sektor do 2027. godine na području Banjaluke planirane su investicije od oko 300 miliona KM – naveo je on.

Naglasio je da je Vlada RS uvijek otvorena za saradnju sa lokalnim zajednicama. Kada su u pitanju besplatni udžbenici, Višković kaže da Vlada RS ne može sufinasirati samo za djecu iz Banjaluke.

– Mi moramo voditi računa i o djeci iz drugih opština i gradova – naveo je Višković.

Stanivuković je rekao da sastanak daje dozu optimizma.

– Razgovarali smo o izradi socijalne karte za grad koja je važna za namjere administracije da sufinansira boravak djece u vrtiću – rekao je Stanivuković.

Naveo je da su razgovarali i o budžetu grada Banjaluka, te da je dobio uvjerenje da će Vlada RS i dalje podržavati razvoj grada.

– Dogovoreno je da će Vlada RS izdvojiti pola potrebnih sredstva za izgradnju dvorane na Laušu, a ostatak grad – rekao je Stanivuković i dodao da se radi o projektu koji je vrijedan 1, 7 miliona KM.

Rekao je i da se Vlada RS neće uključiti u projekat grada za obezbjeđenje sredstva za besplatne udžbenike.

– Rečeno nam je da ne mogu obezbijediti sredstva za sve lokalne zajednice, pa da ne mogu izdavajati Banjaluku po tom pitanju. Mi planiramo i bez toga ćemo da nastavimo sa tim projektom i vidjećemo koliko ćemo moći izdvojiti iz budžeta grada – naveo je Stanivuković.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime