Višković: Vlada Srpske će nastaviti da podržava sektor tekstila, kože i obuće

0

BANJALUAK – Vlada Republike Srpske ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju sektora tekstila, kože i obuće, kao i drugim privrednim granama, poručio je predsjednik Radovan Višković.

Višković je razgovarao danas u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti proizvodnje tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj, radu privrednih društava iz ovog sektora u uslovima pandemije virusa korona, kao i o mogućnostima podrške daljem unapređenju njihovog poslovanja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je sektor tekstila, kože i obuće važan za Republiku Srpsku, te podsjetio da je Vlada kroz kreiranje niza mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti, poručuju iz Vlade Srpske.

Na današnjem sastanku, sagovornici su se saglasili da je saradnja između Vlade Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, odnosno Privredne komore Republike Srpske, dobra, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministarka finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime