Vučić: Potrebno tri miliona vakcinisanih da bi Srbija živjela normalno

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je večeras na građane da se vakcinišu, navodeći da je to preduslov da Srbija ide naprijed, da otvori ekonimiju i realizuje sve predviđene infrastrukturne projekte.

On je za Dnevnik RTS rekao da Srbija raspolaže sa 150 000 vakcina za prvu dozu i da je sačuvano koliko je potrebno za drugu dozu Sputnjika V i Fajzera, a da u ponedeljak stiže njoš pola miliona kineskih vakcina.

On je posebno aelovao na građane u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu da se vakcinišu, navodeći da je tamo najveća stopa smrtnosti i bila, a da je i sada.

Zamolio je i ljude u tamnavskom djelu, od Obrenovca, Uva, Lajkovca, Mionice da se vakcinišu, kao i u Nišavskom okrugu, Dolkjevcu,Merošini, Zagubici i drugim opštinama da se vakcinišu.

Najvio je da će u utorak imati sastanak u Gadžinom hanu i da će vjerovatrno u Doljevcu primiti drugu dozu vakcine, jer je u tom mjestu svega 12 odsto građana primilo prvu dozu vakcine.

U Nišu je skoro 45 odsto građana primilo prvu dozu, kazao je Vučić i napomenuo kolika je razlika među mjestima.

On je naveo i da sada u Novom Sadu sada ima više problema nego u Nišu i da tamo najmanje pada broj oboljelih.

Ukazuje da ljudi iz svijeta dolaze u Srbiju da se vakcinišu i apelovao na građane Srbije da ne slušaju gluposti i da teba da se dođe do 3 miliona vakcinisanih da bi Srbija živjela normalno.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime