Četiri osobe preminule, pozitivno još 29 pacijenata

0

BANJALUKA – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 476 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 29 osoba.

Radi se o 17 muških i 12 ženskih osoba, od kojih je jedna mlađe, 15 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Bijeljine, Kotor Varoša i Modriče, po tri iz Banjaluke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora i Ribnika i po jedna iz Višegrada, Doboja, Kneževa i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Broda, Teslića, Trebinja i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.215 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.737 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada su se oporavile 46.493 osobe, a testirane su ukupno 278.474 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 147 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u ostalim bolnicama 90. Na respiratoru je 11 osoba (6 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 5 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.582 osobe, a nadzor je završen kod 191.589 osoba.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime