Ovo je osumnjičeni za pokušaj ubistva biznismena – Dobio od njegove supruge 2 miliona evra

0

KIJEV – Policija u Kijevu uhapsila je Ruslana A.zbog sumnje da je organizovao i isplanirao otmicu i ubistvo srpskog biznismena Milovana R. u Kijevu. Srpski biznismen bio je na meti navodno svoje supruge i šurjaka, koji su organizovali njegovu otmicu i ubistvo, koje je spriječeno zahvaljujući ukrajinskoj policiji.

Milovan R. koji je navodno želio da se razvede od supruge i da je razbaštini, a kada je ona to saznala zajedno sa bratom je isplanirala kako da se riješi supruga prije nego što je ostavi i sve izgubi.

Kako prenose ukrajinski mediji, u decembru 2020. godine kijevski službenici dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina koji je imao unosan posao u Ukrajini. Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza.

– Prvo smo pronašli ko je organizator operacije. Radi se o državljaninu Ukrajine i koji je privremeno živio u inostranstvu. On je tražio ljude koji će kidnapovati biznismena. Кasnije su identifikovani nalogodavci kao i motivi. Planirali su da ga kidnapuju i prisile da potpiše neophodne dokumente, a zatim ubiju – navodi se u policiji.

Kao nadoknadu za likvidaciju muža, žena Milovana R. ponudila je stan u Moskvi vrijedan 2 miliona dolara.

– Kada se početkom juna saznalo da je naručena likvidacija, pripadnici ukrajinske policije su izveli specijalnu operaciju i simulirali otmicu žrtve na teritoriji Kijeva, kako bi zavarali naručioce ubistva, koji su u to vrijeme bili u Srbiji – naveo je izvor iz istrage.

Kada je jedan od organizatora isplatio prvu avans od  10.000 dolara čovjeku koji je trebalo da izvrši otmicu i likvidaciju, policija ga je uhapsila. Na osnovu dokaza, koji su prikupljeni u saradnji sa srpskom policijom, osumnjičeni se tereti za planiranje otmice i pokušaj ubistva i određen mu je pritvor, bez mogućnosti kaucije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime