Skandal na EP: Hrvatska tri utakmice odigrala s ustaškim grbom na dresu

0
epa

KOPENHAGEN – Bizarnost – to je riječ koja je definitivno prva među onima koje asociraju na nastup hrvatske fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, prenosi portal Srpskainfo.

Utakmici osmine finala Hrvatska Španija dogodile su se dvije, na kakve teško da je moguće naići i na puno nižim nivoima.

Prvi pogodak protiv Španaca primljen je u situaciji kad su imali igrača manje na terenu jer je Ante Rebić mijenjao kopačke, a pogodak Španije za 3:1 pao je nakon što je Joško Gvardiol pio vodu i potpuno zaboravio na “svog” igrača, koji je toliko široki prostor iskoristio i matirao Dominika Livakovića.

Međutim, jutro poslije pojavilo se nešto što spada u novu dimenziju. Naime, Hrvatska je protiv Španije igrala s pogrešnim grbom na prsima, grbom koji je bio aktuelan u vrijeme NDH!

“Vatreni” su nastupili u rezervnoj varijanti, crnom dresu, na kojem je bio hrvatski grb s prvim poljem bijele, a ne crvene boje. U istom tom dresu Hrvatska je igrala i protiv Engleske i protiv Češke u grupi.

Objašnjenje je ponudio Tomislav Pacak, portparol Hrvatskog fudbalskog saveza.

– Svu štampu na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi “Sitotisak Decolor”, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u štampanju hrvatske zastavice uoči Evropskog prvenstva, koja potom nije primjećena. Tražićemo odgovornost od firme. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju širom svijeta – rekao je Pacak na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

Ono što je zanimljivo da su se svi dresovi u kojima su “Vatreni” igrali protiv Španije našli na aukciji. Onaj ko ih kupi, dobiće dres s prvim bijelim poljem, piše gol.dnevnik.hr.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime