Radenko Reljić isključen iz SNSD

0

KOZARSKA DUBICA – Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić isključen je iz SNSD-a, odlučeno je sinoć jednoglasno na sastanku proširenog Opštinskog odbora SNSD-a, kojem je prisustvovao i lider stranke Milorad Dodik.

Za novog predsjednika privremenog dubičkog odbora SNSD-a izabrana je Rankica Marelj, dugogodišnji predsjednik Upravnog odbora “Mlijekoprodukta” u Kozarskoj Dubici.

Dodik je istakao da SNSD u Kozarskoj Dubici ponovo ima skupštinsku većinu, nakon što su se u stranku vratila dva odbornika u Skupštini opštine Senada Zlokapa i Suzana Babić.

Potvrdio je da je ostalim odbornicima SNSD-a u Skupštini opštine dat rok od 48 časova da se vrate u SNSD, kao što su se vratile dvije odbornice.

Dodik je naveo da je došao u Kozarsku Dubicu da se upozna sa situacijom nakon što je zbog određenog razmimoilaženja pet odbornika SNSD napustilo svoj klub i time ugrozilo skupštinsku većinu.

– Drago mi je što je sastanak kratko trajao jer to govori da smo jaka i moćna politička partija. Nakon što su se danas vratila dva odbornika, SNSD ovdje ponovo ima većinu, a čuli ste šta je opštinski odbor odlučio u vezi sa načelnikom – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da podržava odluku o isključenju načelnika jer ne može oprostiti da je napravio saradnju sa SDS i PDP.

– Cilj nam je da nastavimo graditi našu partiju koja je u fazi unutarstranačkih izbora. Idemo ovdje na veliku izbornu pobjedu – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD nikada nikoga nije progonio niti prijavljivao i to neće ni činiti jer to treba da rade policija i istražni organi Republike Srpske.

Dosadašnji povjerenik OO SNSD u Kozarskoj Dubici Rodoljub Topić rekao je da je ova stranka i dalje najjača i najstabilnija partija u ovoj opštini i da je skupštinska većina SDS i PDP bila neprirodna.

Novi predsjednik privremenog OO SNSD u Kozarskoj Dubici Rankica Marelj kaže da je pomalo iznenađena izborom, ali je zahvalna kolegama i predsjedniku stranke Dodiku.

– Uradiću sve što mogu i sve svoje iskustvo i znanje ću upotrijebiti da napravimo pomak u Kozarskoj Dubici zajedno sa mojim prethodnicima i kolegama iz SNSD – rekla je Mareljeva.

SNSD je prije nekoliko dana izgubio skupštinsku većinu u Kozarskoj Dubici, nakon što je pet odbornika SNSD (Vlado Kaurin, Ljubinko Reljić, Siniša Zlokapa, Senada Zlokapa i Suzana Babić) istupilo iz Kluba odbornika ove partije, o čemu su saopštenjem upoznali javnost, te o svojoj odluci obavijestili SO.

U Kozarskoj Dubici dva puta su mijenjane skupštinske većine, u prvom slučaju bez Narodne partije Srpske i Darka Banjca, da bi novo pregrupisavanje u dubičkoj SO Banjca vratilo na lidersku poziciju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime