Za vikend iz saobraćaja isključena 204 pijana vozača u Banjaluci

0

BANJALUKA – Policija je proteklog vikenda na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka podvrgla alkotestiranju 3.505 vozača, od kojih su 204 isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su, s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i tom prilikom su izdata 262 prekršajna naloga, a kontrolisan je ukupno 3.531 učesnik u saobraćaju.

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju realizovana je u okviru preventivno-represivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

Od ukupno sankcionisanih 204 vozača, pet ih je kažnjeno zbog utvrđene koncentracije alkohola u krvi od 0,01 do 0,30 promila, 123 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola od 0,31 do 0,80 promila, te 45 vozača jer su imali 0,81 do 1,50 promila u krvi.

Uhapšeno je 28 vozača i zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja jer su imali više od 1,5 primila alkohola u krvi, kao i tri vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je kod dva vozača posumnjala da upravljaju pod dejstvom droge ili psihoaktivnih lijekova i tom prilikom je jedan od njih bio pozitivan na prisustvo droge u organizmu, dok je drugi odbio da se podvrgne testiranju.

Po drugim osnovama izdato je 58 prekršajnih naloga.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime