Patrijarh Porfirije na Egzitu

0

NOVI SAD – Vladika Porfirije posjetio je najpopularniji festival u Srbiji, Egzit, gdje ga je narod srdačno pozdravljao, a on se sa svima pozdravljao i fotografisao za uspomenu.

Divno je bilo vidjeti patrijarha Porfirija na jednom festivalu kao sto je Egzit. To možda u prvi mah niko ne bi očekivao, ali to samo pokazuje da je čovjek iz naroda i da se ne libi da posjećuje mjesta, na kojima ga ne bismo očekivali. Svi su bili oduševljeni, što je i pored mnogobrojnih obaveza svratio do tvrđave, da vidi kako sve izgleda. On je i dalje naš Novosađanin, proveo je ovdje sa nama u Kovilju i Novom Sadu više od 20 godina, iako je sada na čitavu Crkve u Beogradu. A znamo da naš patrijarh voli muziku koja se ovdje izvodi uz osmijeh je rekao bogoslov Miloš, koji je imao čast da popriča i da se slika sa patrijarhom, prenosi Blic.

Inače, najbolji drugovi patrijarha Porfirija ranije su otkrili da je oduvijek volio rok muziku.

– Nosio je malo dužu kosu, slušao rokenrol i gotovo sve djevojke bile su zaljubljene u njega. Uvijek je bio odmjeren, lijepo vaspitan, veliki prijatelj koji je svima želio da pomogne – rekao je Dušan Delić umjetnik iz Čikaga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime