Mesi se u suzama rastao sa “Barsom”

0

BARSELONA – Sada već bivši fudbaler Barselone Lionel Mesi u suzama se oprostio danas od Barselone na konferenciji za medije.

Finansijske i pravne peripetije dovele su do rastanka Argentinca i katalonskog kluba. Prije nego što je izgovorio i jednu reč, Mesi je popustio pred emocijama i zaplakao. Istakao je da je ovo najteži dan u karijeri.

“Već nekoliko dana razmišljam šta bih mogao da kažem, ali istina je da ne znam šta. Ovo je veoma teško za mene poslije toliko godina. Proveo sam ovde praktično čitav život i nisam spreman za ovo. Iskreno, prošle godine sve ono što se dešavalo, sada nije isto. Ove godine smo moja porodica i ja bili ubijeđeni da ćemo ostati kod kuće koju volimo više nego bilo šta drugo”, izjavio je.

Žao mu je što se nije oprostio sa navijačima na tribinama.

“Dao sam sve za ovaj klub i odlazim srećan svime što sam uradio za Barselonu. Hteo sam drugačije da se oprostim, nikada nisam mislio da će moj posljednji dan biti van terena, bez navijača. Volio bih da sam čuo posljednji pozdrav od njih. Toliko su mi nedostajali, htio sam da su danas bliže.”

Da se on pitao, ostao bi u klubu.

“Kao što je Laporta rekao, sve se promijenilo u posljednjem trenutku. Nema šta mnogo toga da se kaže, osim onoga što se dogodilo sa La Ligom. Uradili smo sve što je moguće, ali nismo mogli ništa da učinimo zbog La lige. Mnogo se pričalo o tome da nisam htio da ostanem. Prošle godine nisam želio da ostanem i rekao sam to, ali ove godine sam htio da budem tu”, jasan je Mesi.

Ne samo to, nego je Mesi pristao i na značajno slabije finansijske uslove.

“Ponudio sam da moj ugovor bude manji za 50 odsto i oni nisu ništa više tražili. Mediji su pisali da je traženo da bude za još 20 odsto manje, ali to nije istina”, rekao je.

Argentinac nije u potpunosti potvrdio gdje će nastaviti karijeru, ali je Francusku istakao kao moguću lokaciju.

“Za sada nemam još ništa sigurno, ali ima razgovora. PSŽ je mogućnost. Imao sam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali trenutno nemam ništa dogovoreno”, kaže.

Nedavno je na društvenim mrežama osvanula fotografija na kojoj je Mesi sa Nejmarom i još nekoliko fudbalera PSŽ-a.

“Sreli smo se na Ibici, bili smo jedan dan zajedno. Svi su se šalili sa mnom na Ibici ‘dođi u Pariz, dođi u Pariz‘, smejali smo se misleći da je sve sa Barsom dogovoreno”, ističe jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Na konferenciji su se pojavili i saigrači iz “Barse” Ćavi, Karles Pujol, Đerar Pike, Đordi Alba, kako bi podržali legendarnog fudablera, a ispred stadiona je i prije početka obraćanja bio veliki broj Mesijevih pristalica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime