Đaković Dević: Institut razmatra nove mjere, ne razmišljamo o policijskom času

0

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske razmatra nove mjere protiv virusa korona s obzirom na to da svako pogoršanje epidemiološke situacije zahtijeva donošenje novih mjera, rekla je Јelena Đaković Dević, epidemiolog u Institutu.

Đaković Dević podsjeća da Institut tokom cijele pandemije razmatra situaciju i predlaže Republičkom štabu za vanredne sutuacije nove mjere.

“Svako novo pogoršanje epidemiološke situacije zahtijeva njeno razmatranje sa svih aspekata i definitivno mi u ovom trenutku razmatramoodređene mjere, odnosno koje mjere bi bile smislene, koje bi imalo razloga uvesti u ovom trenutku i kakve efekte možemo očekivati”, istakla je ona i dodala da se još uvijek ne razmišlja o uvođenju policijskog časa.

Đaković Dević je za RTRS navela da se u Republici Srpskoj od sredine avgusta bilježi pogoršana epidemiološka situacija, te da zabrinjava porast broja hospitalizovanih pacijenta kojih je trenutno više od 300.

Istakla je da su putovanja i delta soj virusa korona doprinijeli pogoršanju epidemiološke situacije, dodavši i da opuštanje stanovništva u trenutku povoljne situacije dovodi do većeg broja zaraženih.

Iz Instituta za javno zdravstvo pozvali su sve građane koji se nisu vakcinisali da to učine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime