Dodik: Nema odluka u Predsjedništvu dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona Valentina Incka

0

ISTOČNO SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH nije donesena nijedna odluka, ističući da učestvovanje u radu nije blokada i da je učešće moguće u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske dok god se ne dođe do rješenja o zakonu koji je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Dodik je istakao da je zakon neodrživ i da ga je NSRS ukinula na prostoru Republike Srpske, te je dodao da se Srpska ozbiljno sprema da provede takav nalog Parlamenta Srpske.

On je naveo da na je na sjednici Predsjedništva bio niz političkih i vojnih pitanja, ističući da nijedna odluka nije donesena te da će se nele tačke ponovo naći na dnevnom redu sljedeće sjednice.

– Ako ne bude dogovra o rješenju za nemetenuto pitanje i neuvažavanje Republike Srpske ostaćemo u ovom kapacitetu i na narednoj sjednici glasati protiv, što znači da će to otići na sjednicu NSRS i NSRS će se odrediti o tim pitanjima – istakao je Dodik.

Dodik je rekao i da se juče konsultovao sa predsjednikom Parlamenta Srpske te da je rečeno da je učešće na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH u skladu sa zaključcima NSRS.

Srpski član Predsjedništva osvrnuo se i na ekonomsku stabilnost Srpske.

Kako je kazao, ekonomska stabilnost je vidljiva u Srpskoj, a o tome govore i sami ekonomski pokazatelji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime