Sarajevo nije multietnički grad zahvaljujući armiji koja je Komšiću dala “zlatni ljiljan”

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Sarajevo nije ni kosmopolitski ni multietnički grad i da je to tako zahvaljujući armiji koja je Željku Komšiću dala “zlatni ljiljan” za koji se on zahvaljuje evo treći mandat.

“Sarajevo je etnički očišćeno od Srba i to je učinila politika kojoj je u ratu, ali evo i u miru pripadao i pripada Komšić, a koja je tokom rata na području grada osnovala više od 100 logora za Srbre. Jedan je radio čak i nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakao je Dodik.
Upitan da prokomentariše izjavu Komšića da je Sarajevo “multietnički grad”, Dodik je rekao da je licemjerno da on kao rezervni bošnjački član Predsjedništva u obračunu sa Kristijanom Šmitom koristi one kojih u Sarajevu više nema.
“Koliko je Sarajevo otvoreno i slobodarsko govore brojevi koje ne može negirati čak ni građanin Komšić, a brojevi govore o karakteru i namjerama politika koje zastupaju muslimani u BiH od 1990. do danas”, naveo je Dodik.
Što se tiče Komšićevih pokušaja da sebi pribavi legitimitet citirajući presude evropskih sudova, Dodik je ocijenio da je to jalov posao, jer Ustav poznaje srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.
“Nije srpski, Hrvati kažu nije ni hrvatski, Željko Komšić onda može biti samo bošnjački član, rezervni dabome, jer su Šefika DŽaferovića Bošnjaci javno prihvatili za svog legitimnog predstavnika”, pojasnio je srpski član Predsjedništva BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime