VIŠKOVIĆ U RUSIJI: Gasifikacija – strateški cilj Srpske

0

BANJALUKA –  Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je tokom sastanak sa predstavnicima kompanije “Gasprom” u Sankt Peterburgu da je strateški cilj izgradnja gasovoda i gasifikacija sjevernog dijela Srpske, a dogovorno je da do početka projekta bude usaglašen dokument “mapa puta” o budućim aktivnostima.

Višković je u razgovoru sa rukovodiocem Odjeljenja za međunarodnu saradnju “Gasproma” Dimitrijem Handogom zahvalio za korektnu poslovnu saradnju koju institucije Republike Srpske imaju sa ovom kompanijom i istakao da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa neophodnih za realizacije projekta gasifikacije i izgradnje gasovoda.

Premijer Srpske rekao je da će izgradnju trase auto-puta od Bijeljine do Banjaluke pratiti i radovi na gasovodu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Handoga je upoznao Viškovića o aktivnostima kompanije “Gasprom” i njenim planovima u vezi sa izgradnjom gasovoda “Balkanski tok – krak za Republiku Srpsku”.

On je istakao da su izazovi u vezi sa izgradnjom “Balkanskog toka” prevaziđeni i da se sa radovima nastavlja planiranom dinamikom.

Sastanku su prisustvovali šef Predstavništa Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, direktor preduzeća “Gas RS” LJubo Glamočić, a iz kompanije “Gasprom” Andrej Kompanijac i Aleksej Mirošničenko.

Višković će danas u 14.00 časova imati još jedan sastnak sa predstavnicima “Gasproma”, a sastaće se i sa rukovodstvom komapnije “Biokad”.

U 16.30 predsjednik Vlade Srpske položiće vijenac kod spomenika “Majka otadžbina”, povodom 8. septembra – Dana sjećanja na žrtve opsade Lenjingrada.

Višković u posjeti Sankt Peterburgu boravi od u ponedjeljak, 6. septembra.

U delegaciji Republike Srpske, osim Viškovića, su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, direktor “Elektroprivrede” Luka Petrović, direktor preduzeća “GasRS” LJubo Glamočić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, predsjednik Unije poslodavaca Saša Trivić, direktor vinarije “Jungić” Marijana Jungić, te direktor preduzeća “Petroprojekt” Dalibor Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime