Hrvatska uvela nove mjere

0

ZAGREB – Civilni štab Hrvatske donio je šest novih odluka, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade.

Uz tri odluke kojima se produžavaju mjere, a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice, rad trgovinskih radnji i organizaciju javnog prevoza, Civilni štab je donio odluku o obaveznom posjedovanju EU digitalne kovid potvrde za kontrolore i popisivače zbog skorašnje implementacije druge faze popisa stanovništva.

Takođe, na snazi će biti odluka kojom se ograničava okupljanje. Naime, održavanje sajmova i drugih manifestacija će biti moguće u zatvorenom prostorima uz uslov da organizator obezbijedi ulaz samo uz EU digitalnu kovid potvrdu.

Još jedna od odluka jeste o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu da pokažu i potvrdu o rezervaciji smještaja, pa će im se odobriti ulaz u Republiku Hrvatsku.

– Negativan PCR test i dalje ne smije da bude stariji od 72 sata – rekao je Božinović, prenosi B92.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime