Sedam banjalučkih ulica dobilo imena

0

BANJALUKA – U toku ove godine na području grada došlo je do imenovanja sedam ulica, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka.

Prema njihovim riječima, u toku ove godine nije došlo do izmjena postojećih naziva. Dodali su da se novoimenovane ulice nalaze na području MZ Saračica – Gornje Motike, i to Ulica 14. februara, Ulica Milorada Miće Kremenovića, Crnogorska ulica, Duboka ulica i Lepavinska ulica, pišu Nezavisne.

“Na području MZ Šargovac u pitanje je Ulica šargovačkih đaka, a na području MZ Ada Bulevar Novi Borik”, kazali su iz nadležnog odjeljenja.

Istakli su da u narednom periodu nisu planirane nove promjene naziva.

“Iako je bilo u pripremi imenovanje po istaknutim pripadnicima VRS Momiru Taliću, Novici Simiću i Manojlu Milovanoviću, oni ipak nisu dobili svoje ulice. Da bi se određene ulice imenovale po nekome, potrebno je prethodno da bude pokrenuta inicijativa”, kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Kako su ranije rekli u ovom odjeljenju, najčešći su prijedlozi za nazive ulica po istaknutim ličnostima, događajima i imenima naseljenih mjesta.

“Podsjećamo da je u prethodnom periodu najviše bilo imenovanja ulica po odlikovanim pripadnicima Vojske RS i da je za tu izmjenu potrebna saglasnost Boračke organizacije grada”, kazali su ranije u nadležnom odjeljenju.

Naime, Odjeljenje za komunalne poslove je nadležno da pripremi prijedloge inicijativa, kao i pravni osnov s opisom ulice, biografijom i geodetskom podlogom, što se potom dostavlja Komisiji za pripremu prijedloga naziva ulica, naselja i trgova. Nakon što Komisija usvoji inicijativu, zvanični prijedlog se upućuje Kolegijumu Skupštine grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime