Tragedija na snimanju filma: Alek Boldvin ubio ženu i ranio muškarca

0

Holivudski glumac Alek Boldvin usmrtio je jednu ženu, dok je jednog muškarca povrijedio, kada je na snimanju filma u Novom Meksiku ispalio hice navodno pucajući iz filmskog pištolja.

Nesrećna žena, Halina Hatčins, prevezena je u bolnicu po ranjavanju, ali je potom podlegla povredama.

Drugi povrijeđeni u ovom incidentu je reditelj filma Džoel Souza (42).

– Njih dvoje su zadobili su prostrelne rane, kada je glumac i producent Alek Boldvin (68) ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski inspektori i bio je u suzama – rekli su iz policije.

Stradala žena imala je 42 godine, a radila je kao snimateljka i na setu je radila kao direktor fotografije.

Nesreća se desila prilikom pogrešnog upravljanja pištolja sa tzv. “ćorcima” i to u crkvi koja je bila montirana na setu.

U saopštenju iz produkcije filma Rust (Rđa) navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Policija u saopštenju navodi da je prerano rijeći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Sve se desilo na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Krik, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fe, oko 13.50 po lokalnom vremenu.

Inače, Boldvin je u ovom filmu bio koproducent, a glumio je odmetnika čiji je unuk, koji ima 13 godina, osuđen za ubistvo koje je slučajno počinio.

Boldvin, čije je puno ime Aleksander Ri Boldvin III, rođen je u Njujorku 1958. godine.

Glumi od samog početka osamdesetih godina, a pojavljivao se i u animiranim filmovma: U “Malom šefu” pozajmio je glas dječaku, dok je u “Sunđer Bobu” glas pozajmio Denisu.

Emi nagradu dobio je 2006. godine i to za najboljeg glavnog glumca u humorističkoj seriji “30 Rock”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime