Iz Ministarstva inostranih poslova Rusije poručili: Nedopustiva demonizacija srpskog naroda u BiH

0

MOSKVA – Rusija smatra nedopustivim i očiglednim antidejtonski karakter politike demonizacije srpskog naroda u BiH, koju uporno sprovode određene snage u okviru BiH, kao i iz inostranstva, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Nova spirala međunacionalne napetosti u zemlji, izazvana neodgovornim postupcima bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, dobija razmjere bez presedana, stvara potencijalnu prijetnju stabilnosti i bezbjednosti u BiH i na cijelom Balkanu – navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu MIP Ruske Federacije.

U saopštenju ruskog MIP izražava se zabrinutost nepovoljnim trendom razvoja unutarpolitičke situacije u BiH i poziva da se hitno prekine destruktivno miješanje u unutrašnje stvari suverene BiH, prenosi Sputnjik.

– Želja da se iskoristi mehanizam Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira za rješavanje pitanja koja se ne tiču Dejtona nanosi očiglednu štetu ovoj višestranoj instituciji koja je u posljednje vrijeme bila u značajnom stepenu diskreditovna kršenjima prakse konsenzusa u toj djelatnosti – dodaje u saopštenju MIP Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime