Ilić: Sve što se dešava u gradu je inat Draška Stanivukovića

0

BANJALUKA – Gradonačelnik Draško Stanivuković može da očisti grad od smeća, ali ne želi da kandiduje tu tačku na Skupštini, što bi bilo prihvaćeno, kaže za ATV predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

“U budžetu postoje stavke koje su konkretno za čišćenje ulica. Gradonačelnik u posljednje vrijeme spominje da ne može ništa od skupštinske većine. Kada dođe situacija da se ta stavka novčano isprazni, moguće je izvršiti relokaciju sa neke druge stavke gdje imamo višak sredstava da prebacimo za npr. proslavu Nove godine, za održavanje ulica, za zimsku službu i slično, dakle za sve ono za šta Stanivuković optužuje skupštinsku većinu da ga blokira. Ono što je problem sada u Banjaluci je inat gradonačelnika kada su te stvari u pitanju. Usvajanjem budžeta, usvojili smo odluku o izvršenju budžeta koja ide paralelno sa budžetom. Na taj način je jasno definisano da ukoliko gradonačelnik ima potrebu da prebaci novac sa jedne stavke na drugu, kandiduje tu tačku na Skupštini, mi tu tačku izglasamo i on ima mogućnost da riješi taj problem. On to do sada nije učinio nijednom”, kaže Ilić.

“Očekivao sam da će to biti na dnevnom redu jer postoje problemi sa zimskom službom, proslavom Nove godine. Očekivao sam na Kolegijumu da se kandiduju da se kandiduje ta tačka relokacije, da mi to usvojimo i da privedemo godinu u Banjaluci na normalan način. Međutim, inat u cilju ostvarivanja političkih poena i prebacivanje loptice na drugu stranu i jeste politika novog gradonačelnika. On sada u ovim stvarim i ne želi saradnju i njemu nije cilj da zimska služba radi kako treba, da Banjaluka ima Novu godinu kakvu je imala svih prethodnih”, poručuje predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Naravno da bi prihvatili da Stanivuković kandiduje tačku relokacije finansijskih sredstava

“To je normalna stvar. Imali bi skidanje sredstava sa neke tačke koja nam ne znači u ovom periodu godinu i prebacivanje na nešto što nam znači”, poručio je Ilić.

Banjaluka ne pamti ovakvu situaciju

“Prošao je duži period od preuzimanja mandata nove gradske administracije, Banjaluka je to što jeste sata. Ne tvrdim da nije bilo loših stvari prije, ali ovo danas Banjaluka ne pamti. Jedna ne tako lijepa scena ide u svijet iz Banjaluke, nešto što smo pokazivali drugim gradovima kako treba da izgleda jedan evropski grad, to više nažalost ne možemo da radimo”, kaže Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime