Advokat Stojan Vukajlović pušten da se brani sa slobode

0

BANJALUKA – Advokat Stojan Vukajlović ispitan je juče u Republičkom javnom tužilaštvu i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode, potvrđeno je za “Nezavisne”.

Kako je rečeno iz tužilaštva, nisu postojali zakonski razlozi za odredjivnje mjere pritvora.

Podsjetimo, Stojan Vukajlović, banjalučki advokat i bivši odbornik, koji je u srijedu uhapšen u Banjaluci, predat je danas Republičkom javnom tužilaštvu.

S osmijehom na licu, Vukajlović je, uz policijsku pratnju, izašao iz policijskog vozila, a potom se uputio prema zgradi Tužilaštva.

Prethodno je ispitan u policiji, gdje se, prema riječima naših izvora, žalio na zdravstveno stanje.

“Potom je testiran na virus korona, te je utvrđeno da nije zaražen. Međutim, on ima koksaki virus te mu je propisana terapija. Zbog toga u zgradu Tužilaštva nije sproveden po uobičajenoj praksi, odnosno nije imao lisice na rukama”, rekli su izvori “Nezavisnih novina”.

Vukajlović je, podsjetimo, uhapšen u sklopu istrage o kupovini stanova koji su ranije oduzeti od samozvanog “neodoljivog ljubavnika” Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za boračkoinvalidsku zaštitu banjalučke Gradske uprave.

Na dan hapšenja, u srijedu, pripadnici Uprave kriminalističke policije u gradu na Vrbasu su pretresali tri lokacije, uključujući Vukajlovićevu kancelariji u Srpskoj ulici u Boriku, te velelepni stambenoposlovni objekat u Ulici Pave Radana u Novoj varoši, za čiju je izgradnju investitor bio upravo Vukajlović.

“Vukajlović je bio na sva tri pretresa, a posljednja je pretresena njegova kancelarija u Srpskoj ulici. Nakon toga je uhapšen”, otkriva izvor “Nezavisnih novina”.

Kancelarija i ostale nekretnine su, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”, pretreseni u sklopu već poznatog predmeta, u okviru kojeg je potvrđena optužnica protiv Nebojše Pejovića, sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

Optužnica Pejovića tereti da je u ovom sudu, na ročištu tokom kojeg su prodavane nekretnine koje su bile predmet izvršenja, a u namjeri da pogoduje Vukajloviću, spriječio ostala četiri ponuđača da učestvuju u nadmetanju.

U pitanju su, inače, četiri stana u Banjaluci i jedan poslovni prostor, te vikendica s dvorištem u mjestu Ivanjska, a koji su oduzeti od Šmitrana.

“Nakon otvaranja nadmetanja Pejović je ponudio na prodaju zajedno sve nekretnine za ukupan iznos od 283.400 KM, odnosno za polovinu njihove procijenjene vrijednosti u izvršnom postupku”, ističe se u optužnici.

Sudija, dodaje se, pritom nije dozvolio pojedinačnu prodaju nekretnina i uključivanje u nadmetanje ostalih ponuđača.

“Utvrdio je da samo ponuđač Vukajlović ispunjava uslove za učešće na nadmetanju i nakon što je taj advokat prihvatio punuđeni ukupni iznos za sve nepokretnosti, sudija je donio nezakonitu odluku kojom se nekretnine prodaju Vukajloviću za 283.400 KM odnosno za polovinu procijenjene vrijednosti”, navodi se u optužnici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime