Žandarmerija uhapsila muškarca: Osumnjičen da je nožem nasrnuo na policajce

0

ŠIPOVO – Muškarac inicijala S.M. iz Šipova uhapšen je juče zbog sumnje da je nožem nasrnuo na policijske službenike, oštetio policijski automobil, te povrijedio jednog policajca, saopšteno je iz policije.

“Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 18.11.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala S.M. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Tjelesna povreda“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

Naime, 18.11.2021. godine, oko 12,00 časova, u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da je lice S.M. iz Šipova fizički nasrnuo na oštećenog D.M. ispred njegove porodične kuće u mjestu Vagan, opština Šipovo. Po prijavi su postupili policijski službenici policijske stanice Šipovo, te izašli na lice mjesta događaja i utvrdili da su navodi prijave tačni. Pronašli su prijavljenog S.M. u kući u kojoj trenutno boravi u mjestu Vagan, opština Šipovo.

Кada su policijski službenici pozvali prijavljenog da izađe iz kuće kako bi obavili informativni razgovor, isti je izašao upućujući im pogrdne riječi i noseći nož u ruci kojim je nasrnuo na policijske službenike. Nakon toga uzeo je kamen i bacio u pravcu službenog vozila, koje je oštetio, nakon čega se vratio u kuću. Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio tjelesne povrede u predjelu desne ruke kojem je medicinska pomoć ukazana u Domu zdravlja Šipovo, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske. Pošto je prijavljeni odbijao da izađe iz kuće i dalje vrijeđao policijske službenike na lice mjesta izašli su policiski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Mrkonjić Grad koji su savladali prijavljenig i lišili ga slobode”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade sprovede u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog S.M. dostavi izvještaj za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime