Policija oduzela više od dva kilograma droge, uhapšeno devet osoba

0

BANJALUKA – U policijskoj akciji „Kodeks“ policija je u pretresima oduzela više od dva kilograma različitih droga, potvrđeno je za Srpskainfo u PU Banjaluka.

Portparol ove uprave rekla je da je uhapšeno devet osoba zbog neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se za još jednom osobom traga.

– U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na 14 lokacija na području Grada Banjaluka, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 2,104 kg marihuane, te oko 260 grama kokaina – rekla je Mučibabićeva.

Ona je dodala da je policija pronašla i dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

– Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Okružnog suda Banjaluka. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku – istakla je Mučibabićeva.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, prvoosumnjičeni u ovoj akciji je Milorad Vuković zvani Luis.

– Osim njega uhapšeni su i Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša Marković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević. Ovom akcijom obuhvaćen je i Luka Brković, ali se trenutno nalazi u inostranstvu – rekao je izvor Srpskainfo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime