POLICIJA PONOVO HAPSI Akcija protiv organizovanog kriminala u pet gradova

0

BANJALUKA – Na području više gradova u Republici Srpskoj u toku je velika policijska akcija “Storidž 2” u kojoj je do sada uhapšeno 19 osoba zbog prodaje droge.

Akciju provode Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i SIPA.

– Akcija se sprovodi na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada s ciljem lišenja slobode većeg broja osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet drogama i oružjem – rekla je za Srpskainfo portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Pripadnici SIPA i MUP-a RS od jutros istovremeno rade pretrese na više od 20 lokacija i tragaju za više od 20 osumnjičenih osoba.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH. Osumnjičeni su osobe koje se dovode u vezu sa prometovanjem opojnih droga, a riječ je o nastavku operativnih akcija “Transporter” i “Ris”.

Nedavno je u velikoj akciji “Transporter” u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skanka.

Sud BiH je odredio pritvor za šestoricu od deset uhapšenih, a to su bivši savjetnik Dragana Mektića Bojan Cvijetić, pripadnik MUP-a RS Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević. Milovanović je pušten na slobodu s obzirom na to da je odlučio sarađivati s pravosuđem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime