Australijski ministar: Na Đokoviću je da odluči hoće li se vakcinisati

0

MELBURN – Neizvijesnost oko učešća Novaka Đokovića na predstojećem Australijan openu još uvijek traje.

Nakon žestoke borbe da nevakcinisani igrači neće moći da uđu na teritoriju države Vitorija, djeluje da su lokalne vlasti “spustile loptu”.

Martin Pakula, tamošnji ministar sporta, u ponedjeljak je slijedio riječi Dena Endrjuza, koji je rekao da očekuje da Tenis Australija napravi komisiju koja će se baviti presjedavanjem oko medicinskog izuzeća.

Novak Đoković je već više puta odbio da odgovori na pitanje da li je vakcinisan ili nije, pa je zbog spekulacija da to ipak prvi reket svijeta nije učinio, otvorena debata o njegovom medicinskom izuzeću radi učestvovanja na predstojećem Australijan openu.

– Tenis Australija će imati više da kaže o tome, mislim, u narednim danima. Premijer je pričao o tome krajem prošle nedjelje i bilo je razgovora tokom vikenda. Medicinsko izuzeće je zapravo mogućnost da imate jedan od uslova koji znači da ne možete da se vakcinišete – i bilo koji zahtjev za medicinsko izuzeće će verifikovati stručno vijeće. Tako da će to morati da bude potpuno legitimno i pretpostavljam da će to biti prilično visoka ljetvica za skok – rekao je Australijanac za tamošnje medije, prenosi SportBlic.

Na pitanje da li će Novak Đoković biti jedan od onih koji će dobiti medicinsko izuzeće, Pakula je bio kategoričan.

– Nema čvrste ideje, na Novaku će biti da odluči da li će se vakcinisati ili ne – rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime