Cvijanović i Dodik na defileu: “Živjela naša Republika Srpska”

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da je ponosna na sve koji su došli na Trg Krajine da pokažu da su svi Republika Srpska i da nikada neće odustati da to i budu.

“Živjela naša Republika Srpska”, rekla je Cvijanović u obraćanju na svečanom defileu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike.

Ona je istakla da je Dan Republike veliki praznik, jer se proslavlja 30 godina postojanja Srpske.

“Ovo jeste naših prvih 30 godina. Uvijek smo se okupljali 9. januara da pokažemo opredijeljenost da živimo u miru, gradimo Srpsku, svake godine budemo bolji, izgrađeniji, ljepši, napredniji… I da svake godine možemo mjeriti uspjehe koje smo postigli u prethodnom periodu”, rekla je Cvijanović.

Ona je rekla da na tom planu nikada nije bilo jednostavno.

“Ali, svi mi zajedno smo okupljeni oko cilja da nam bude bolje u budućnosti da zajedno savladavamo sve prepreke i probleme. Sigurna sam da to možemo i vjerujem duboko u Srpsku, njene ljude i institucije. Veliko mi je srce kad vidim koliko se naših ljudi ovdje okupilo”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala Dan Republike svim građanima, ali i pripadnicima MUP-a Srpske.

Republika Srpska danas svečano obilježava 9. januar – Dan Republike i tri decenije svog postojanja.

Republika Srpska je naša država, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju na svečanom defileu povodom Dana Republike.

Dodik je istakao da je Srpska država bez obzira kako to gledao ili osporavao.

“Naša sloboda nije na uštrb nekih drugih, već naše pravo. Imamo namjeru da živimo u slobodi i pružimo je i drugima”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je cilj mir, odbrana slobode, Republike i života dostojnog čovjeka.

“Okupljeni s ljubavlju oko Republike Srpske, ovo nije inat već ljubav i ostvarenje sna”, rekao je Dodik i dodao da je mir neprikosnoven cilj.

Izrazio je zadovoljstvo okupljenima u centru Banjaluke koji su prisustvovali svečanom defileu, te istakao da mu to daje snagu da se bori za Srpsku bez obzira na sankcije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime