Novak se oglasio o pozitivnom testu na korona virus

0

MELBURN – Novak Đoković se oglasio putem saopštenja u kom je detaljno govorio o svemu što se dešavalo po pitanju njegovog pozitivnog testa na korona virus.

Najbolji teniser bio mogao da ima problema jer je 18. decembra dao intervju za “L'Ekip”, a tada je bio pozitivan.

“Želim da se oglasim povodom kontinuiranih pogrešnih informacija o mojim aktivnostima i prisustvu događajima koji su prethodili mom pozitivnom testu na koronavirus.

To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu.

Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbjednost svih, kao i da se pridržavam testiranja.

Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra poslije koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na koronavirus. Iako nisam imao simptome koronavirusa odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana.

Sljedećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare djeci i odradio sam brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Nisam imao simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema ’L’ekipu’ u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za ’L’ekip’.

Osjetio sam obavezu da odradim intervju za L’ekip jer nisam želio da iznevjerim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali.

Iako sam otišao kući poslije intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.

Što se tiče detalja putovanja, popunio ih je moj prateći tim u moje ime, što sam i rekao imigracionim službenicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamjerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija.

I iako sam osjetio da je važno da se pojasnim pogrešne informacije neću iznositi nikakve dalje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije i njenim vlastima i trenutnom procesu.

Uvijek je čast i privilegija igrati na Australijan Openu. Australijan Open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svijetu i igram pred jednom od najboljih publika na svijetu“, stoji u saopštenju, prenosi Sportklub.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime