Okolić: BiH u velikoj agoniji, Srpska nikog ne ugrožava

0

BANJALUKA – Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je za RTRS da je BiH u velikoj agoniji i da neće daleko stići ukoliko ovako nastavi.

Komentarišući izjavu ministra odbrane Sifeta Podžića o pokretanju postupka protiv njega i srpskih kadrova u Oružanim snagama BiH, zbog prisustva centralnoj ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjaluci, Okolić je rekao da su ovakvi potezi neutemeljeni, te da su srpski kadrovi i prije imali problema zbog toga, ali da je sada eskaliralo zbog sveukupne situacije i napetosti u BiH.

Okolić je rekao da Podžić protiv njega može podnijeti samo prijavu pravosudnim organima.

On je naglasio da BiH ima mnogo većih problema i da bi se trebalo baviti tim, a ne legitimnim, mirnodopskim aktivnostima u Srpskoj povodom Dana Republike.

Za razliku od tog, dodao je Okolić, u FBiH su primjetni ratnohuškački potezi na koje niko ne reaguje, poput jučerašnjeg u Bužimu gdje su bošnjačka udruženja organizovala takozvani marš, uz ratne pokliče i zastave, veličajući akciju tzv. Armije BiH u kojoj su stradali srpski civili.

On je naglasio da bi, ukoliko se potvrde navodi o učešću pripadnika Oružanih snaga u tzv. maršu, trebalo da bude utvrđena odgovornost i pokrenut postupak, jer je to mnogo veći problem od prisustva srpskih oficira proslavi 9. januara koja nikog nije ugrozila i sa koje su poslate isključivo poruke mira.

Okolić je rekao da je cilj političkog Sarajeva da privoli sve u BiH na građansku državu, što je neprihvatljivo, te da Republika Srpska insistira na razgovoru i kompromisu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime