Uhapšen vozač Civilne zaštite zbog povezanosti sa Zeljkovićem

0

BANJALUKA – Milan Jašarević, vozač u Civilnoj zaštiti Republike Srpske, jutros je uhapšen, potvrđeno je ATV-u u policiji.

Kako saznajemo, Jašarević je uhapšen u sklopu akcije koja se vodi protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske  i drugih.

Podsjećamo, Zeljković se tereti zloupotrebu službenog položaja u postupcima nabavke medicinske opreme, zaštitnih odijela i termalnih kamera i kršenje Zakona o javnim nabavkama Republike Srpske čime pričinjena šteta iznosi više od 700.000 maraka.

Jašarević se sumnjiči da je pomagao Zeljkoviću da izbjegne hapšenje na dan policijske akcije.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas, po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, lišili slobode lice inicijala M.J. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. u vezi sa članom 39. Pomaganje Krivičnog zakonika Republike Srpske”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz policije dodaju da su u toku pretresi na više lokacija, a da će po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime