SPLASNULE TENZIJE “Rusija neće napasti Ukrajinu”

0

MOSKVA – Rusija ne planira da izvrši invaziju na teritoriju Ukrajine, izjavio je stalni predstavnik Ruske Federacije pri EU Vladimir Čižov.

Uvjeravam vas da danas neće biti napada. Nije prognozirana eskalacija (na ukrajinskoj granici) sljedeće sedmice niti nakon toga ni sljedećeg mjeseca. Ratovi u Evropi rijetko počinju srijedom – rekao je ruski ambasador za njemačku televiziju “Velt”.

Komentarišući tvrdnje o navodnoj invaziji na teritoriju Ukrajine, Čižov je istakao da takvi izvještaji nisu potkrijepljeni bilo kakvim dokazima.

– Kada iznosite takve tvrdnje – posebno veoma ozbiljne tvrdnje protiv Rusije – morate ih potkrijepiti dokazima. U suprotnom, one su ništa drugo do klevete – naglasio je Čižov.

On je, u isto vrijeme, pozvao zapadne zemlje da ozbiljno shvate pitanja bezbjednosti, uključujući ona koja je Moskva već pomenula, prenio je TASS.

Čižov je dodao da će proces deeskalacije brzo uslijediti ukoliko partneri Rusije saslušaju zabrinutosti Moskve, te da će to koristiti svim Evropljanima i svim narodima u svijetu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime