SPREMNA PLATFORMA ZA PREGOVORE MOSKVE I KIJEVA

0
Thousands gather to show their support for the people of Ukraine following an invasion by Russia, in Toronto, Sunday, Feb. 27, 2022. (Chris Young/The Canadian Press via AP)

MINSK – Ministarstvo spoljnih poslova Bjelorusije saopštilo je da je pripremljena platforma za pregovore Rusije i Ukrajine.

“U Bjelorusiji sve je spremno za pregovore Rusije i Ukrajine. Čekamo dolazak delegacija”, naveo je portparol bjeloruskog Ministarstva spoljnih poslova Anatolij Glazna na “Tviteru”.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je juče da je pokušao ranije da kontaktira predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i ubijedi ga da pregovara, podsjeća TASS.

Prema njegovim riječima, Bjelorusija je pripremila platformu za pregovore, sastala se sa ruskom delegacijom i čeka odgovor Ukrajine.

Ranije je javljeno da će ukrajinske vlasti održati pregovore sa ruskom stranom na granici sa Bjelorusijom tokom četvrtog dana ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Zelenski je rekao da će ukrajinska delegacija doći na pregovore bez preduslova na lokaciju na rijeci Pripjat, pritoci Dnjepra koji protiče kroz Ukrajinu i Bjelorusiju.

On je ranije razgovarao sa Lukašenkom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime