Niko nije pobijedio državu, pa neće ni mafija, Dodik poručio da podržava Lukača

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da akcija hapšenja osumnjičenih za ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića koristi čitavom regionu jer se šalje poruka da mafija ne može da prođe.

io sam veoma zainteresovan kao predsjednik vladajuće političke partije u Republici Srpskoj, kao član Predsjedništva BiH da se zaštiti svaki predstavnik državnih institucija, a svakako je MUP Republike Srpske u Prijedoru državna institucija, te da se nađu počinioci – rekao je Dodik za N1.

Pohvalivši efikasnu akciju MUP-a Republike Srpske u ovom slučaju, Dodik je rekao da je bio u komunikaciji sa direktorom Policije Srpske Sinišom Kostreševićem i da je bilo neophodno da se upotrijebe sva raspoloživa sredstva da se otkriju počinioci, prenosi Srna.

On kaže da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u vrijeme kad se desilo ubistvo bio na službenom putu i dao svoju podršku aktivnostima na pronalaženju počinilaca.

Dodik je odgovorio i na pitanje novinara N1 da li će smijeniti Lukača, te naglasio da sa Lukačem ima dobar odnos.

– Smjena je stvar, ako dođe do rekonstrukcije Vlade. I stalno se o tome priča. Imamo izbore koji dolaze brzo. Ljudi su u mandatima. Ja tražim od Lukača da radi svoj posao do kraja. I ovo zlo koje nas je zadesilo da se obračunamo s tim kriminalom do kraja – rekao je, dodajući da će zaustaviti kriminal, te da niko nije državu pobijedio.

– Leglo tog zla na neki način je bilo u Istočnom Sarajevu, pa smo uspjeli to da zaustavimo. Niko nije pobijedio državu, pa neće ni ovi kriminalci – poručio je Dodik i dodao da podržava Lukača.

Upitan vjeruje li da postoji mogućnost da pojedinci iz MUP Srpske sarađuju sa kriminalcima, Dodik je rekao da su prije nekoliko mjeseci pronađeni takvi i eliminisani iz sistema.

– Za policajce koji sarađuju sa kriminalnim miljeom je nulta tolerancija – istakao je Dodik.

Navodeći da policija nakon ubistva u Prijedoru vrši pritisak da im se daju dodatna ovlaštenja, Dodik je rekao da smatra da to treba uraditi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime