Završeno suđenje za SMRT BRAČNOG PARA HRŠUM: Sin Danilo emotivnim pismom opisao kako je odrastati bez roditelja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Iznošenjem završnih riječi, danas je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu završeno suđenje Amiru Kujoviću iz Sarajeva koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u Palama, u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

Kako prenosi Srpskainfo, tužilaštvo je u završnoj riječi navelo da očekuje da optuženi Kujović bude proglašen krivim i da mu se izrekne najstroža kazna, dodajući da je sav dokazni materijal ukazao na to da je počinio krivično djelo.

Odbrana je u završnoj riječi istakla da nije utvrđeno zbog čega je došlo do saobraćajne nesreće, te da, ni nakon svih ročišta i izjava svjedoka, uzrok nesreće i dalje nije poznat.

Na današnjoj završnoj riječi, po prvi put od početka suđenja, pojavili su se sinovi nastradalih Danilo i Ilija, koji su sa najbližim rođacima, izrazili svoje nezadovoljstvo i ogorčenost na ponašanje optuženog Kujovića tokom sudskog procesa.

Neutješna porodica i na ovom ročištu doživjela je neprijatnost, jer im na završnoj riječi sudija Okružnog suda u Istočnom Sarajevu nije dozvolila da se obrate i pročitaju pismo koje je napisao Danilo Hršum, stariji sin stradalih supružnika.

Članovi porodice su istakli da su ogorčeni ovakvim postupkom suda, ističući da su željeli da izraze svoju bol, tugu i agoniju kroz koju prolaze od kada su tragično nastradali njihovi najmiliji.

Navode da i po zakonu na to imaju pravo, ali da se sudija oglušila na njihove molbe i na zakon.

Srpskainfo objavljuje dijelove emotivnog pisma koje je Danilo Hršum napisao, a koji je mislio pročitati u sudu.

Kaže da je tog 11. avgusta 2020. godine, kada su poginuli njihovi roditelji Dario i Danijela Hršum, njihovo djetinjstvo prekinuto.

– U našim životima je nestalo igre i smijeha, kao i onoga što nam najviše nedostaje u životu, nestalo je roditeljske ljubavi i pažnje! Tada smo morali da odrastemo „preko noći“ što stari ljudi obično kažu – kaže Danilo.

U svom pismu dalje navodi da su nestali njihovi snovi, ljetovanja na moru sa roditeljima…

– Nestala su zimovanja na planinama, dolasci na roditeljske sastanke, buđenje majke da idemo u školu, očeva briga da se ne prehladimo kada nas je vraćao znojave sa treninga. Nestali su naši roditelji….zauvijek! – piše, između ostalog, u pismu.

Navodi da dok su kući poslije sahrane sjedili i dok im je dolazila rodbina da izjave saučešće, u bolu, pitali su ih zašto se ovo dogodilo, kome i zašto su krivi njihovi roditelji, i ko je taj koji im je oduzeo ih za čitav život, a da su dobili odgovor da je Amir Kujović.

– U danima nakon toga, s ozbirom da i sami imamo društvene mreže, svakodnevno smo gledali njegove objave, za koga smo mislili da od sramote i griže savjesti neće izaći na „bijeli dan“, ali smo se očigledno prevarili. Kujović je svakodnevno objavljivao na društveim mrežama kako je „najjači“, pokazujući mišiće uz tekst „Nek priče kruže“, zatim „Još jedna u nizu uspješnog poslovanja“. Kakvo uspješno poslovanje? Dobar je posao obavio tog kobnog dana naših života? – pita se Danilo Hršum.

Ističe da su svakog ročišta čekali dede da dođu kući i da im kažu da je Kujović osuđen, da leži u zatvoru i da će tamo ostati puno godina.

– Nas su naši roditelji, koji su bili pošteni službenici u provođenju zakona ove države, učili da je pravda dostižna i da treba vjerovati insitucijama. Molimo Vas da ova presuda, koju čekamo, dokaže da su naši dobri roditelji bili u pravu, kako bi se ja i moj brat tim riječima mogli voditi kroz život – poručio je Danilo.

Miloš Dragović, Danijelin otac, istakao je da je njegov unuk Danilo napisao emotivno i potresno pismo u kojem je izrazio svoja osjećanja, pišući o težini odrastanja bez oba roditelja.

(Izvor: Srpskainfo.com)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime