DODIK: DŽAFEROVIĆ NA SJEDNICI SAVJETA BEZBJEDNOSTI – NEOVLAŠTENO I ANTIUSTAVNO

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića sutrašnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN neovlašteno i antiustavno.

“Zato je Predsjedništvo BiH propalo kao organ, ono ne funkcioniše, zloupotrebljavaju se poslovničke procedure i što je najgore ruši se Ustav BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da bi za odlazak bilo koga na sjednicu Savjeta bezbjednosti mora postojati odluka Predsjedništva BiH.

“Te odluke ni u ovom slučaju nema. Ako već neko ide bila je praksa da se obezbijedi zajedničko utvrđivanje stavova izvan kojih se nije išlo”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je ovaj put zloupotrebljena procedura, te da je to urađeno u saradnji sa nekim zapadnim zemljama.

Indikativno je, tvrdi Dodik, da je Stejt department danas o tome pričao pohvalno, što govori da ima istine u priči da je viza DŽaferoviću izdata “na vrat na nos”.

“To govori o tome da se radi o sprezi koja ide za tim da sarajevski politički krug i nekoliko zapadnih ambasada podrivaju zemlju sa namjerom da je učine centralizovanijom, unitarnijom i da razgrade Dejtonski sporazum, a onda optuže nas da taj sporazum kršimo”, naglasio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime