Zaharova: Ukrajina se zaklela na vjernost Vašingtonu, ona je oruđe u rukama Amerike

0
FILE - Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova gestures as she attends Russian Foreign Minister Sergey Lavrov's annual roundup news conference in Moscow, Russia, Friday, Jan. 17, 2020. Turkey had warned Russia in advance before moving to bar Russian planes from flying to Syria over its territory, the Russian Foreign Ministry said Thursday, April 28, 2022. Zakharova, said that Turkey had asked Russia more than a month ago not to send Syria-bound planes over its territory. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

MOSKVA – Ukrajina se zaklela na vjernost Vašingtonu za bilo koju akciju i predstavlja oruđe u rukama SAD, rekla je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Ukrajina kao pogodno sredstvo, koje se koristi dugo vremena, apsolutno ne zahtijeva nikakvu odgovornost, pošto se kijevski režim u potpunosti zakleo na vjernost Vašingtonu za bilo koje akcije, čak i najrazornije prirode”, rekla je ona za Radio “Sputnjik”.

Zaharova je podsjetila i na nedavne riječi predstavnika kineskog Ministarstva spoljnih poslova koji je rekao da je Ukrajina “topovsko meso” za SAD.

“U smislu jačine, ovo je prvi put da čujem takvu izjavu iz Pekinga, tako tačnu, iskrenu i moćnu”, zaključila je Zaharova, prenosi RIA “Novosti”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime