KUJOVIĆU OSAM GODINA ROBIJE Završeno suđenje za smrt bračnog para Hršum

0

ISTOČNO SARAJEVO – Amir Kujović iz Sarajeva osuđen je danas u Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog za izazivanje teške saobraćajne nesreće u Palama, u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

Osim zatvorske kazne, Kujović je zabranjeno i oduzeta vozačka dozvola na dvije godine.

Nesreća se dogodila 11. Avgusta 2020. godine u Palama.

Prema presudi Kujović je bez važeće vozačke dozvole upravljao “mercedesom GLC 350”, koji je vlasništvo B. A, a  vozio je sa 0,41 promila alkohola u krvi.

– Optuženi nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na čas vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat – navodi se u presudi.

Pojašnjava se da Kujović vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u lijevu traku, namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera. Svjestan da tako može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, Kujović je na to pristao i izgubio je mogućnost da izbjegne saobraćajnu nesreću.

– Prednjim dijelom vozila optuženi je udario u “audi A3”, kojim je upravljao Dario Hršum krećući se iz Ljubogošte prema Palama – dodaje se u optužnici.

Usljed udara “audi” je sletio s kolovoza i u njemu su nastradali supružnici Dario i Danijela Hršum, iza kojih su ostala dva maloljetna sina.

(Srpskainfo.com)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime