Banjalučka Skupština usvojila odluku o novom cjenovniku gradskog prevoza

0

BANJALUKA – Skupština grada Banjaluka donijela je odluku o novom cjenovniku gradskog prevoza.

Takođe, na današnjoj vanrednoj sjednici odobrena je odluka imenovanja upravnih odbora te podržan akcioni plan sufinansiranja omladinskih organizacija.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada rekao je da su danas riješili veoma bitna pitanja i donijeli odluke koje su bile potrebne kako bi grad funkcionisao.

“Gradska preduzeća su dobila nove upravne odbore i oni sad mogu normalno da funkcionišu. Sa druge strane, novi cjenovnik dobio je podršku, klub SNSD-a je djelovao amandmanski, te je na kraju donijeta odluka da tu razliku podnese grad. Takođe, trenutni ugovor sa prevoznicima je jako loš, te ćemo u narednom periodu raditi na izradi novog. Građani Banjaluke neće plaćati veće cijene karata”, naveo je Ilić.

Dodao je da su sa današnjeg zasjedanja poslali poruku da se uz konkretne prijedloge mogu prevazići svi problemi.

Ilic ističe da je gradonačelnik Draško Stanivuković opet pokušao na kraju da to povuče sa dnevnog reda, ali da to nije bilo moguće jer to tako propisuje poslovnik.

Napominje da je najbitnija stvar da grad Banjaluka snosi troškove prevoza te da to neće ići na štetu građana.

Dragoslav Topić, šef kluba SNSD-a rekao je kako je ovdje evidentan pokušaj trgovine gradskim preduzećima.

“Mi smo maloprije imali na sceni pokušaj trgovine gradskim preduzećima. Gradonacelnik ni jednom tokom zasjedanja nije tražio povlačenje ove tačke dnevnog reda. Mi danas nismo čuli ni neke prijedloge ko su bolji kandidati da budu imenovani u ovih 5 preduzeća. Gradonačelnik se nije udostojio da pet mjeseci učestvuje u imenovanju”, kaže Topić.

Ističe da je licemjerno da gradonačelnik proziva ljude koji će biti imenovani u ovim upravnim odborima kad je na čelu odsjeka za informatiku – slikar.

Na njegove konstatacije nadovezao se i odbornik SNSD Srđan Amidžić koji navodi da se ne vrti sve oko gradske uprave i njihovih odjeljenja, te da se treba brinuti o građanima koji ovdje žive.

“Mi smo danas izašli sa konkretnim rješenje. Unazad nekoliko se priča o velikom budžetu, najvećem do sad a nema novca za prevoznike. Kao odgovorni ljudi izašli smo sa konkretnijim rješenjima, te nismo spremni da podržavamo nešto što će štetiti građanima. Mi instistiramo da cijene ostanu iste te da razliku plaća grad. Ne želimo da nam neki mali projekti budu bitniji od prevoza”, rekao je Amidzić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naveo je da je ova odluka mrtvo slovo na papiru te da grad nema novca da to subvencioniše te da ih tek očekuju problemi.

(ATV)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime