Stanarević: Mislim da ćemo ponoviti tender za zimsko održavanje dionice 9. januar

0

BANJALUKA – Vršulac dužnosti direktora Autoputevi Republike Srpske Slobodan Stanarević kaže u Centralnim vijestima ATV-a da će tender za zimsko održavanje biti ponovljen zbog “čudne” aukcije na kojoj su stigle ponude od jednog pfeninga do osam i po miliona KM.

“Na E-aukciji za redovno održavanje dionice puta Deveti januar dobili smo takve ponude da smo došli u situaciju da neke stvari moramo da vratimo na početak. Preduzeće je provelo proceduru kako treba, ali nažalost, rak rana je Zakon o javnim nabavkama. Imam osjećaj da sve zakone koje Evropa želi da testira, testira upravo kod nas. Zakon je dozvolio da na E-aukcijama idete tako takmičarski sa ponudama od jednog pfeninga. Smatram da u tom Zakonu treba predvidjeti E-aukciju, ali da preduzeće može da odredi minimalnu cijenu ispod koje se ne može ići”, kaže Stanarević.

On je poručio da ukoliko ni na ponovljenom tenderu preduzeće Autoputevi Republike Srpske ne dobiju zadovoljavajućeg ponuđača, da imaju pravo da sami održavaju puteve, što će tražiti kupovinu kamiona i druge potrebne mehanizacije.

“Razgovarao sam sa oba vlasnika preduzeća o tome da će dovesti Autoputeve da ne mogu funkcionisati. Sreća što imamo vremena, pa ćemo tražiti proširenje cijena za prve dvije ponude od jedan pfening i 68.000 KM koje su neopravdano niske i treća cijena koja je preko budžeta. Mislim da ćemo ići na ponavljanje tendera”, kaže Stanarević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime