CVIJANOVIĆ ODGOVORILA ŠAROVIĆU: KAPITULACIJA JE KAD NE SMIJEŠ DA ODEŠ I KAŽEŠ ŠTA MISLIŠ, AKO MISLIŠ

0

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da u SDS-u već godinama vlada praksa da komentarišu sastanke na kojima nisu bili, kao i da izbjegavaju sva važna dešavanja jer se boje “imati mišljenje ili stav”.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da je sastanak lidera parlamentarnih stranaka iz BiH u Briselu “potpuna kapitulacija”, Cvijanovićeva je odgovorila da je kapitulacija ne smjeti otići i reći šta misliš, ako misliš.

“Uvijek nam serviraju neku naknadnu pamet. Šarović je nedavno izjavio da bi BiH uspio uvesti u EU u roku od osam godina. Pa, što onda ne ode u Brisel da taj recept podijeli i sa evropskim zvaničnicima, i sa svojim kolegama liderima? I zašto je uopšte rekao da će ići, a onda odustao. Reklo bi se, čovjek je mađioničar, ne znaju nigdje u regiji, ali on zna kako treba, samo što to ne zna podijeliti sa drugima”, istakla je potpredsjednik SNSD-a.

Prema njenim riječima, Mirku Šaroviću je uvijek bilo komotnije da se iz toga izvuče. “Znači, ništa novo ni ovo kako sad komentariše stvari”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je konstatovala da je ovo teško vrijeme i za EU, ali i za BiH, te da se mora razgovarati.

“Način na koji su se dešavala dosadašnja proširenja EU ne odgovara današnjem vremenu i komplikovanom političkom trenutku na evropskom, ali ni na globalnom nivou. Podržavam svaki razgovor. Niti je sada EU spremna za nas, niti smo mi spremni za nju, ali tražimo rješenje”, pojasnila je Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime